Rörex

Rörex logga fet

Oljeavskiljare

Installation & Service

Beskriv ditt problem

Vi bokar in en tid

Vi åtgärdar ditt problem

Återkommande kunder

Vi har många kunder som återkommer till oss. Det är vi mycket stolta och glada över.

Snabb hjälp

Hos oss får ni snabb hjälp. Har ni ett akut problem så kontakta oss så kommer vi direkt. Vi har rörmokare som har jour dygnet runt.

Journummer

Vid akuta besvär så är det bästa att ringa oss på 08 - 92 92 00 så kan vi snabbt hjälpa er.

Serviceavtal

Vill ni känna en trygghet i att ni vet vem ni ska kontakta vid problem med rören. Då ska ni boka ett serviceavtal med oss.

Vad är oljeavskiljare?

Vad är oljeavskiljare? Det är enkelt förklarat en stor tank som vattnet kan flöda genom och i själva oljeavskiljardelen samlas alla de lätta vätskorna på ytan. Lätta vätskor är vätskor som har en lägre densitet än vatten, tex olja eller bensin.

De lätta vätskorna samlas ovan en avdelare och denna del behöver sedan tömmas innan den blir full. Det är väldigt viktigt att hålla koll på att det inte blir för fullt i oljeavskiljaren då detta kan leda till att en del av de lätta vätskorna man vill filtrera bort kommer med ut i vattnet.  Det vatten som är under avdelaren i oljeavskiljaren går vidare till reningsverk eller direkt till ett vattendrag eller sjö.

Vi servar och installerar oljeavskiljare i Stockholm

Behöver ni en oljeavskiljare så kan vi på Rörex installera den åt er. Har ni redan en som behöver service fixar vi det med.

Vilka behöver en oljeavskiljare? Exempelvis dessa verksamheter behöver installera en oljeavskiljare:

Varför välja oss?

Tömning och service oljeavskiljare Stockholm

Det är viktigt att se till att ens oljeavskiljare töms regelbundet samt att den fungerar som den ska. Hur ofta det behövs en tömning eller service beror på typen av verksamhet man har samt vilken typ av oljeavskiljare man har installerat. Ett minimum är att en tömning och rengöring sker minst en gång per år. Tömmer man inte sin oljeavskiljare i tid kan det hända att den blir för full och det smiter med en del av oljorna i vattnet som slussas vidare. Det är detta man vill undvika med regelbunden tömning.

Fastighetsägaren är slutgiltig ansvarig för att det sker tömning, rengöring och kontroll av oljeavskiljaren. Vi kan hjälpa dig med att se till att er oljeavskiljare håller sig i bra skick genom vår service för oljeavskiljare.

Installera en oljeavskiljare Stockholm

Det finns en del saker som är bra att ha i åtanke innan man installerar en oljeavskiljare. Behöver du råd om vad som gäller och hur ni ska gå tillväga är ni välkomna att kontakta oss så hjälper vi er.

Innan en installation av en oljeavskiljare ska en bygganmälan lämnas till byggenheten inom kommunen. I denna bygganmälan för oljeavskiljare ska en installationsritning, kontrollplan samt namn på kvalitetsansvarig bifogas. Förutom detta måste den oljeavskiljare ni välja vara typgodkänd samt funktionstestad. Detta är självklart något som vi ser till att ni har innan vi installerar er oljeavskiljare. Vi har lång erfarenhet och vet vilka regler som gäller för att installera en oljeavskiljare på rätt sätt och rätt oljeavskiljare på rätt plats.

Vi kan hjälpa er med installation av en oljeavskiljare eller med service av er nuvarande oljeavskiljare. Kontakta oss redan på planeringsstadiet så kan vi hjälpa er säkerställa att allt går rätt till från start till installation.

Rörex har över 30års erfarenhet. Det innebär att vi kan vår sak och du kan känna dig trygg med att installationen av din oljeavskiljare kommer att följa allt regler och rekommendationer.