Rörex

Rörex logga fet

Kylsystem

Installation & Service

Beskriv ditt problem

Vi bokar in en tid

Vi åtgärdar ditt problem

Återkommande kunder

Vi har många kunder som återkommer till oss. Det är vi mycket stolta och glada över.

Snabb hjälp

Hos oss får ni snabb hjälp. Har ni ett akut problem så kontakta oss så kommer vi så snabbt vi kan.

Journummer

Vid akuta besvär så är det bästa att ringa oss på 08 - 92 92 00 så kan vi snabbt hjälpa er.

Serviceavtal

Vill ni känna en trygghet i att ni vet vem ni ska kontakta vid problem med rören. Då ska ni boka ett serviceavtal med oss.

Kylsystem & kylanläggningar

När man först hör kylsystem här i vårt kalla land tänker man att det behövs väl inte. Men jodå det finns flera ställen som behöver kylanläggningar oavsett utomhustemperatur. T.ex. livsmedelsindustrin, livsmedelsbutiker, sportanläggningar för konstgjorda isbanor, serverhallar och mycket mer. Förutom dessa kylsystem för företag eller föreningar finns det även flera olika kylsystem i ett hem tex i ett kylskåp, frysskåp, luftkonditionering eller en värmepump. Numera väljer många att installera ett kylsystem i sitt hem, t.ex. luftkonditionering eller en värmepump som både kyler och värmer även här i Sverige där vi har det svalt större delen av året.  

Funderar ni på vilket kylsystem eller kylanläggning som passar ert behov i er fastighet? Kontakta oss så kan vi ge er råd om vad som kan uppfylla de krav ni har på ert kylsystem. 

Vilket kylsystem ska man välja?

Det finns många olika kylsystem och kylanläggningar. Vilken man ska välja beror på vad man har för fastighet som denna ska användas i samt vad man har för önskan om funktion.

En villa kanske vill ha ett kylsystem för de där varma sommardagarna när värmen stiger inomhus medan en stor industri behöver en kylanläggning för att exempelvis hålla livsmedlet färskt och fräscht. Livsmedelsindustrier eller restauranger har olika bestämmelser för vilken temperatur som behöver has i deras kylar för att uppfylla livsmedelsverkets krav på en god livsmedelshållning.

När det kommer till funktion finns det olika sätt som en kylanläggning arbetar för att producera kyld luft. Ofta används en kompressorkylmaskin med andra använder uteluft, vilket även kallas för frikyla. Den senare metoden med att använda frikyla används ofta på exempelvis datacentraler eller övervakningscentraler.

Varför välja oss?

Vi servar och installerar kylanläggningar i Stockholm

En installation av en kylanläggning kan göras i allt från en lägenhet eller villa till stora ishallar eller datahallar. Omfattningen av arbetet med en installation av kylsystem beror på vad det är för någon typ av kylanläggning som ska installeras.

Vi på Rörex har lång erfarenhet av att installera kylanläggningar i Stockholm. Vare sig ni redan har köpt en kylanläggning och vill ha den installerad eller om ni endast kommit fram till att ni vill ha eller behöver en kylanläggning kan ni kontakta oss för att få installation och råd.

Felsökning av kylanläggning

Kyler inte er kylanläggning som den ska? Då kan ni boka in en felsökning så kommer vi ut och hittar felet åt er. Ofta vet man inte var felet sitter utan bara att kylsystemet inte fungerar som det ska.

Vi kommer ut och genomför en felsökning på er kylanläggning om ni upplever att något inte fungerar som det ska. Hittar vi ett fel så har vi kunskapen och kompetensen för att fixa det på en gång.

Besiktning av kylanläggning

För att hålla sitt kylsystem fungerande och undvika att det går sönder plötsligt är det bra att regelbundet boka in en besiktning för att se att allt funderar som det ska och inget är på väg att gå sönder. För en livsmedelsbutik t.ex. kan det innebära att stora mängder mat måste reas ut eller slängas då de snabbt blir förstört.

Service av kylanläggning

Slipp oväntade nedstängningar av ert kylsystem genom att boka in regelbunden service. Vi kan boka in ett serviceavtal där vi kommer ut med en viss intervall för att kontrollera hur det ser ut på i ert kylsystem. Skulle något gå sönder däremellan kan vi snabbt skicka ut en duktig yrkeskunnig medarbetare som löser ert problem. Ni har då en säkerhet att ni vet vem ni ska kontakta om något händer och att samma företag kommer ut varje gång och har koll på vad som tidigare har skett och hur er kylanläggning ska fungera.

Kontakta oss

Är du intresserad av att installera en kylanläggning eller boka in en service på er nuvarande kylanläggning är ni välkommen att kontakta oss. Vi kommer ut snabbt om det är ett akut fel men kan även förebygga problem genom en regelbunden service.

Förutom en installation av en kylanläggning kan vi även ge er råd och tips för vilken typ av kylsystem som passar just er fastighet och behov bäst.