Rörex

Rörex logga fet

Avlopp

Stopp eller luktar illa?

Beskriv ditt problem

Vi bokar in en tid

Vi åtgärdar ditt problem

Återkommande kunder

Vi har många kunder som återkommer till oss. Det är vi mycket stolta och glada över.

Snabb hjälp

Hos oss får ni snabb hjälp. Har ni ett akut problem så kontakta oss så kommer vi direkt. Vi har rörmokare som har jour dygnet runt.

Journummer

Vid akuta besvär så är det bästa att ringa oss på 08 - 92 92 00 så kan vi snabbt hjälpa er.

Serviceavtal

Vill ni känna en trygghet i att ni vet vem ni ska kontakta vid problem med rören. Då ska ni boka ett serviceavtal med oss.

Avlopp

Några av de vanligaste problemen som en rörmokare får lösa är stopp i avloppet eller att det luktar illa från avloppet. Det är inte alltid helt klart vad problemet är och vad som är orsaken till att det luktar illa eller är stopp i avloppet. Ofta beror det på att det blivit ett stopp längre ner i rören och det kan avhjälpas med en stamspolning.

Ibland kan vi direkt rekommendera en stamspolning medan vi andra gånger rekommenderar att man genomför en rörinspektion först för att kunna se hur rören ser ut. Vid en del tillfällen kanske den mest hållbara lösningen är att byta ut avloppsrören, göra ett så kallat stambyte.

Vilket som passar just er beror på vad ert problem är och hur gammalt era rör och ledningar är. Har ni råkat ut för ett akut stopp i avloppet så behöver vi lösa upp stoppet först för att sedan kunna avgöra om något mer behöver göras för att undvika framtida stopp.

Varför välja oss?

Rörinspektion

Vad är en rörinspektion? Jo det innebär att vi skickar in en liten kamera i ert rörsystem så att vi kan se i vilket skick dem är i. I nya hus kan vi med ganska stor säkerhet anta att rören är i gott skick och att det inte krävs mer än en stamspolning för att lösa upp alla stopp i avloppet. Är huset däremot äldre kan det vara värt att börja med en rörinspektion. Det kan då vara så att rören är i så dåligt skick att det kan vara dags att byta ut dem.

I äldre hus som är byggda på 60-talet eller tidigare är avloppsrören ofta i betong eller gjutjärn. Dessa rör har en livslängd på mellan 30 och 50 år. När man genomför en rörinspektion får man en bra bild av status på sina rör och kan därmed undvika att överraskas av sprickor eller hål. Får man en spricka kan det leda till omfattande vattenskador som i sin tur kan bli ännu dyrare än att i tid genomföra en renovering av sina rör eller byta ut avloppsrören till nya genom ett stambyte. Så vet ni med er att ert hus börjar närma sig 30 år kan det vara en god idé att boka in en rörinspektion för att se i vilket skicka era rör och ledningar är i. Det kan visa sig att de håller i många år till men även att de behöver bytas inom kort.

Stamspolning

Vad är stamspolning? Stamspolning innebär att man med högt tryck sprutar in vatten genom avloppsrören vilket spolar bort beläggningar av fett som kan orsaka stopp eller som redan har orsakat stopp. En stamspolning gör att rören blir rena inuti och att man kan undvika att ett större stopp sker. Det kan därför vara bra att genomföra stamspolning regelbundet och inte vänta tills man får ett större stopp i avloppet.

Stamspolning ökar livslängden på dina rör och ledningar och minskar risken för ett stort stopp som kan leda till att rör går sönder med vattenskador som följd.

Stambyte

Ett stambyte är när man byter ut alla avloppsstammar. Det är ett omfattande arbete och innebär att man måste bryta upp väggar och golv för att komma åt alla rör. När detta görs så brukar man passa på att renovera kök eller badrum samtidigt. Bor ni i en bostadsrätt i ett äldre hus och funderar på en badrumsrenovering så är det bra att först kolla upp när ett stambyte är inplanerat. Det är ju mindre kul att behöva slita upp sitt fina nyrenoverade badrum bara något år senare.